Як отримати довідку з роботи для Шенгену


Оформлення візи – це завжди стрес, а для когось – взагалі привід відмовитися від подорожі. Ми розглянули кілька поширених випадків і розповідаємо, що робити, якщо офіційно не працюєш або якщо ще не куплені квитки.

Для початку скажемо, що насправді отримання шенгенської візи – це дуже просто і швидко. Головне, бути уважним і дотримуватися правил. Покрокову інструкцію можна знайти тут.
Але правила, яке передбачало б навіть можлива відмова у візі несімейних громадянам не існує. Його немає ні в візовому кодексі, ні в одному регламент європейських консульств. Досить підтвердити документами мета поїздки, фінансову спроможність і намір повернутися на батьківщину. Тобто це стандартний набір документів – бронювання авіаквитків і готелю, справка с работы і банку.
Або ж ти так боїшся відмови у візі, що принципово не хочеш купувати квитки, щоб у разі чого не втратити гроші.
А консульства і не змушують нічого купувати. Для підтвердження своєї подорожі досить забронювати авіаквитки. Зробити це можна через деякі авіакомпанії, наприклад , AirBaltic, AirBerlin, AirFrance та ін. або ж через сервіси бронювання авіаквитків. Просто роздрукуйте свою броню і надайте з документами.
У даному разі багато бояться отримати відмову, і тому купують або просять у знайомих фіктивні довідки, що підтверджують зайнятість. Якщо інші документи в порядку, і біля консульства немає сумнівів у вашому фінансовому благополуччі, то отримати візу легко. Краще, щоб на рахунку в банку була пристойна сума.
Тетяна кілька разів отримувала шенгенську візу, будучи фрілансером: , – розповідає вона.
У візовому центрі Італії нам пояснили, що «якщо заявник не працює, необхідно надати повний комплект необхідних документів за винятком довідки з місця зайнятості. При заповненні анкети в полі . Ти вчишся і працювати взагалі не зобов’язаний. , – йдеться на сайті візового центру Італії.
У тебе до цього була відмова Відмова у візі мати неприємно, але консульства розглядають документи кожен раз заново, тому якщо у вас пакет документів зібраний вірно, і не було порушень візового режиму, то боятися нічого.
Ось бачите, немає нічого складного. Можна навіть отримати шенген на 5 років.